Pivo’s, Leiding en Spelteam

badgePivoPivo’s

Bij de bijeenkomsten van de Welpen, Explorers en Stam is vrijwillige begeleiding aanwezig. Deze begeleiders noemen wij binnen de Luctor pivo’s. De pivo’s begeleiden, waar nodig, de gehandicapte jongeren bij de activiteiten, maar ook bij andere zaken zoals bij het eten, rolstoel duwen en helpen bij het uit- en aankleden op bijvoorbeeld het kamp.

De begeleiding is nodig tijdens de wekelijkse woensdag bijeenkomsten, de maandelijkse zaterdag bijeenkomsten, de jaarlijkse weekenden voor de Welpen en Explorers en het zomerkamp waar alle jongeren altijd naar uitkijken. Zonder deze hulp kunnen onze jongeren vaak niet met spelletjes meedoen en zeker niet mee op zomerkamp vanwege hun handicap. En zoals gezegd, de Pivo’s doen dit als vrijwilligerswerk en zijn voor het bestaan van de scoutinggroep van groot belang.

Het omgaan met de jongeren is voor de ene makkelijker dan voor de andere, maar voor iedereen is er begeleiding door collega Pivo’s maar ook vanuit de stafleden van onze scoutinggroep. Je staat er dus nooit alleen voor. En naast dat je er de jongeren een geweldige tijd mee geeft, is het erg leuk, leerrijk en dankbaar werk om te doen.

pivoScoutFit

Leiding

De leiding heeft buiten taken die een pivo ook heeft nog andere verantwoordelijkheden. Hiertoe behoren onder andere het onderhouden van contacten buiten de groep (ouders, groepsleiding en stichting), deelname aan het maandelijks overleg en het zorgen voor activiteiten waar de gehele groep aan mee kan doen zoals de regio wedstrijden RSW en Welpenweekend geörganiseerd door Regio Klein Gelderland. Daarnaast volgt de leiding de door de landelijke Scouting organisatie vereiste cursussen ter verkrijging van de juiste bevoegdheden. En uiteraard is ook dit alles voor de leiding op vrijwillige basis.

Een paar mensen van de leiding (zijn tevens ook Pivo’s) zijn contactpersoon voor de Welpen, Explorers en Stam. Op de contactinformatie-pagina staat vermeld wie de contactpersonen zijn, en het betreffende mailadres.

En op de bijeenkomsten kunt u uiteraard ook gewoon even naar deze Pivo’s vragen, aangezien ze over het algemeen aanwezig zullen zijn.

Afmelden voor een bijeenkomst vooraf via de contactpersoon van je speltak, of bel tijdens een bijeenkomst naar het clubhuis: 026 351 66 40

De contactpersoon van iedere speltak heeft zitting in de groepsraad en vertegenwoordigt hier zijn/haar speltak als teamleid(st)er Scouts, Explorers of Stam. In de groepsraad kunnen ook personen uit het spelteam worden uitgenodigd. En de groepsbegeleider heeft ook zitting in de groepsraad en vertegenwoordigt het bestuur in dit overleg.

Spelteam

De activiteiten voor onder andere de bijeenkomsten worden voorbereid door het spelteam. Hierin zitten pivo’s en leiding. Er wordt een spelprogramma gemaakt waaraan iedereen kan meedoen. Voor het zomerkamp en het pinksterkamp wordt er een speciaal kampspelteam opgesteld.