Welpen

logo_welpenDe Welpen is een speltak binnen Luctor et Emergo. Wij spreken bij de Luctor niet zozeer over de leeftijd binnen een speltak, maar meer over het niveau. Bij de Welpen zitten jongeren die doorgaans wat jonger zijn (veelal tussen 7 en 12 jaar) en/of een wat lager niveau hebben dan de Scouts en Explorers.

De bijeenkomst voor de Welpen is iedere eerste zaterdag van de maand van 09.30 tot 12.00 uur. Wat doen we op de bijeenkomst? We beginnen met het openen van de bijeenkomst. Daarna gaan we met z’n allen spelletjes doen. Iedere keer zijn dit andere spelletjes. Als het lekker weer is gaan we het bos in. Daar hebben we speurtochten maar doen ook bijvoorbeeld verstoppertje of actieve spellen. Als het wat kouder weer is blijven we in het clubhuis. Daar doen we verschillende spelen zoals balspelen, een quiz en estafettes. Dit alles speelt zich af binnen een gekozen thema dat als rode draad dient.

Naast de bijeenkomsten zijn er twee weekenden per jaar en natuurlijk het kamp. Tijdens zo’n weekend en het kamp is er altijd een thema. Zo hebben we bijvoorbeeld de thema’s Astrix en Obelix, Flinstones, Disney, landen en ridders gehad. Van de twee weekenden wordt er één met andere scoutinggroepen uit de regio georganiseerd. Het andere weekend is samen met de andere speltakken van onze eigen groep.

blouse_welpenWat bij iedere speltak geldt, is dat iedere deelnemer in principe vijf jaar kan meedraaien in de speltakken Welpen, Scouts/Explorers en Stam. Afhankelijk van beschikbare plaatsen kan besloten worden deze termijn te verlengen, waarover de groepsraad zal beslissen.

Voor een Welp is het eventueel mogelijk ‘over te vliegen’ naar de Scouts/Explorers, of naar de Stam. Daar geldt dan opnieuw de maximale termijn van vijf jaar voor deelname binnen de nieuwe speltak.

Bekijk ook de informatie over de andere twee speltakken: Explorers en Stam