De Stam naar de dierentuin

2017_stam_groepsfoto

Op 3 juni was het dan eindelijk zover! De Stam ging op bezoek naar Burgers’ Zoo. De bedoeling was om in dit weekend ons Pinksterweekend te hebben, maar helaas bleek dit niet realiseerbaar door gebrek aan vrijwilligers.

Maar we konden dus wel een dagje naar de dierentuin en dat hebben we dus ook gedaan. Om 10.00 verzamelden we met z’n allen voor de kassa’s van het dierenpark. Gelukkig was iedereen keurig op tijd aanwezig en konden we snel naar binnen. We hadden veel geluk met het mooie weer. Het was precies goed, niet te warm en niet te koud en een lekker zonnetje.

Bij de pinguins stroomde de waterval zo hard dat een aantal van ons groepje meteen al naar de wc moesten. Kwam mooi uit, want de wc was dichtbij. Hierna trokken we vol goede moed het park in. Na de olifanten zijn we naar de apen gegaan. Vanachter glas konden we ze goed bekijken, want de gorilla’s waren vlakbij. Het leek alsof één gorilla iemand van ons herkende als zijn familie want hij begon op het raam te bonken. Dat was wel een beetje spannend!

Daarna zijn we via de vogels richting de safari gelopen. Er waren veel jonge dieren te zien: zebra’s, giraffen, neushoorns, gnoes en nog veel meer dieren. Bij de leeuwen was het een beetje saai. Die lagen van de zon te genieten dus daar zat niet zoveel beweging in. Ook de jachtluipaarden deden het rustig aan. Daarna zijn we naar de Ocean gegaan. Daar zaten een heleboel mooie vissen. Bij het grootste aquarium aangekomen zijn we gaan lunchen. Lekker rustig, want het lijkt net alsof je naar een heel grote tv zit te kijken met een programma over vissen.

2017_stam_koffieVia de Bush (het was toen heel hard aan het regenen), en de Desert zijn naar het grote restaurant gelopen. De vraag naar koffie nam namelijk enorme proporties aan dus dat konden we natuurlijk niet negeren. Konden we ook mooi de verjaardag van twee van onze stamleden vieren. Eén van hen had er zelfs aan gedacht om een traktatie mee te nemen.

Na deze tweede pauze hadden we nog genoeg tijd om door de Rimba te lopen. Hier zitten beren, tijgers, apen en slangen, toch wel weer heel andere dieren dan in de rest van de dierentuin. Langzamerhand begon de vermoeidheid toe te slaan en besloten we naar de dierentuinshop te gaan. Daar hebben sommigen nog een leuk souvenir gekocht en hebben we met zijn allen nog een ijsje gegeten. Toen was het helaas alweer tijd om naar huis te gaan. Voor de dierentuin hebben we nog een groepsfoto gemaakt en toen kwamen de taxi’s er alweer aan. Ze waren keurig op tijd.

Iedereen heeft genoten van deze dag in de dierentuin. We willen dan ook de ouders/begeleiders danken voor het prima regelen van het vervoer en de lekkere lunchpakketjes en natuurlijk de stamleden en pivo’s voor hun gezellige aanwezigheid!

En hopelijk dat we het aantal vrijwilligers weer op pijl kunnen krijgen, zodat we volgend jaar wel weer een Pinksterkamp kunnen organiseren en bemensen.

Helpt u ons mee zoeken naar nieuwe vrijwilligers? Mocht u iemand weten, geef de contactgegevens dan even door zodat iemand van ons team die persoon kan benaderen. Alleen met uw hulp kunnen we aan nieuwe vrijwilligers komen. Want wie weet beter hoe leuk en belangrijk de scouting voor onze leden is.